VEGANSKI/ BREZMESNI BOLOGNESE

Sestavine:


1 čebula
2 srednje velika korenčka (naribana)
75g orehov
3 jedilne žlice olivnega olja
100 g eko rdeče leče
200g navadnega tofuja (lahko tudi izpustimo)
1 dcl suhega rdečega vina (opcijsko)
500 ml paradižnikove omake oz šalše
3 jedilne žlice paradižnikovega koncentrata
500 ml vode

TESTENINE:

300g testenin iz čičerike Gabaroni


ZAČIMBE:

2 žlički soli
2 žlici tamari ali sojine omake
1/2 žličke kajenskega popra 

2 žlički česna v prahu
1/2 žličke kumine
1/2 žličke bazilike
1 žlička rdeče paprike
1/4 žličke muškatnega oreščka

PRIPRAVA:


Orehe
namakamo v vreli vodi dobrih 10 minut. Medtem, ko se orehu namakajo, bomo
pripravili lečo in omako.

Lečo dobro speremo pod tekočo vodo in skuhamo v loncu z osoljeno vodo. Ko
je leča kuhana odstavimo in odcedimo odvečno tekočino.

V drug lonec dodamo žlico olivnega olja, na katerem prepražimo čebulo in
naribano korenje. Dodamo odcejeno, kuhano lečo in odcejene orehe ter z
rokami nadrobimo tofu na čim manjše koščke. Dodamo dve žlici tamari omake
in vse skupaj pražimo 10 minut.

K omaki po želji dolijemo 100ml suhega rdečega vina ter nadaljujemo s
praženjem, dokler vino ne izpari.

Na tej točki dodamo paradižnikov koncentrat,
paradižnikovo omako (šalšo), vodo in začimbe. Dobro premešamo.

Nato lonec pokrijemo s pokrovko in kuhamo 20 minut (v
kolikor imaste več časa svetujemo vsaj 40 minut) na srednjem ognju. Vmes
omako večkrat premešamo.

Na koncu skuhamo Gabarone iz čičerikine moke, ki jih
kuhamo v osoljeni vodi le 2 minuti.

Testenine serviramo na krožnik skupaj z vegansko
bolognese omako in nasekljanimi orehi.

0

Oddajte komentar