🍑VANILIJEVI KOLAČKI Z BRESKOVO MARMELADO 🍑

Sončni dnevi so nas že popolnoma razvadli in tale dež ni ravno super začetek tedna ... Upajmo, da bo sonce čimprej posijalo, do takrat pa vam prilagamo ta super recept, da turobni dnevi prej minejo. 

Za pripravo 16 kolačkov boste potrebovali:

- 150 g moke

- 6 g pecilnega praška

- 10 g jedilnega škroba

- 2 g sode bikarbone

- 3 g soli

- 130 g rjavega sladkorja

- 2 jajci

- vanilijeva aroma/vanilijev sladkor

-125 ml rastlinskega olja

- 125 ml mleka/rastlinskega napitka

- pol žličke limoninega soka

breskova marmelada Dobrote Metka

- veganska smetana za stepanje/navadna smetana

- lešnikov krokant 

Postopek:

Najprej pripravimo in spečemo vanilijeve kolačke. V posodo presejemo moko, dodamo sladkor, jedilni škrob, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Vse skupaj dobro premešamo.

Jajca skupaj s sladkorjem stepemo z električnim mešalnikom, da dobimo puhasto teksturo.

Nato ločeno skupaj zmešamo vse mokre sestavine (mleko, limonin sok, vanilijevo aromo in olje).

V jajčno mešanico nato počasi začnemo dodajati polovico moke in polovico mokrih sestavin. Premešamo z mešalnikom in dodamo še drugo polovico sestavin.

Mešamo dokler nimamo enotne zmesi brez grudic.

Nato si pripravimo pekač za muffine in papirnate posodice.

Posodice z maso napolnimo do 3/5 in kolačke pečemo približno 15 minut pri predhodno ogreti pečici (180 °C). 

Ko so kolački pečeni, počakamo, da se popolnoma ohladijo. Med tem časom stepemo smetano, kateri dodamo 2 žlici breskove marmelade. Smetano stepemo do čvrstega in si jo pripravimo v vrečko za dekoriranje.

Ohlajenim kolačkom izdolbemo notranjost in jih napolnimo z breskovo marmelado. Po vrhu nabrizgamo marelično smetano, potresemo lešnikov krokant in uživamo v okusih.

 

0
Feed

Oddajte komentar