Solata s kvinojinimi peresniki in vege polpeti

SESTAVINE

Mešanica za vege polpete
Eko peresniki iz bele kvinoje in zlatih lanenih semen
solata po izbiri + rukola
češnjev paradižnik
korenje
bučno olje
sol, limona
 

PRIPRAVA

 

Vege polpete pripravimo po navodilih. Zmešamo s predpisano količino vode in pustimo odstati slabih 10 minut. Nato oblikujemo polpetke poljubne veličine.

Pečemo na nekaj kapljicah olja približno 8 minut, vmes večkrat obrnemo.

 

Vodo solimo in jo zavremo. Ko zavre, jo ugasnemo in kvinojine peresnike samo namakamo (ne kuhamo) v vodi 4-5 minut. Nato odcedimo.

 

Operemo solato, paradižnik in korenje. Natrgamo solato, paradižnik narežemo na poljubne kose, korenje pa nastrgamo na trakce, lahko kar z lupilcem. Dodamo sol, bučno olje in nekaj limoninega soka. Dobro premešamo in dodamo še perenike.

Postrežemo skupaj z vege polepti.

 

 

0
Feed

Oddajte komentar