“MESNE” KROGLICE IZ MELANCANOV

Sestavine za "mesne"Kroglice:
1 srednje velik jajčevec
1 čebula
2 stroka česna
200g gobic
100g zmletih orehov
sol, poper, domača vegeta, tilijan, bazilika in peteršilj (količine doziraj glede na tvoj okus)
100g drobtin
1 jajce
DODATKI:
posušen peteršilj
špageti
olivno olje 
veganski ragu od Alla Luigi 

Priprava:
Segrejemo ponev in na olivnem olju prepražimo čebulo, česen, narezane gobice in na male kocke narezan jajčevec.
Dodamo začimbe, ki jih doziramo po lastnem okusu. Vse skupaj pražimo tako dolgo dokler ni jajčevec čisto mehek (približno 10 minut). Po potrebi med praženjem dodamo tudi nekaj vode, da je jajčevec hitreje kuhan.
Medtem v zmogljivem mešalniku zmeljemo orehe ali uporabimo že zmlete.
V mešalnik k orehom dodamo še popečene jajčevce z gobicami, jajce in drobtine. Vse skupaj na hitro zmiksamo, tako da nam v masi ostanejo tudi koščki, ki bodo kasnje spormnijali na meso. Lahko pa seveda maso zmiksate do gladkega.
Iz nastale mase z rokami oblikujemo 12 kroglic, ki jih v predhodno segreti pečici, pečemo 25 minut na 200 stopinj.
Medtem, ko čakamo da se kroglice spečejo skuhamo špagete po navodilih proizvajalca in segrejemo vegansko ragu omako v katero bomo kasneje vmešali kroglice.
Ko so kroglice pečene, ki nahitro povaljamo po marinara omaki in takoj serviramo skupaj s špageti in posujemo s peteršiljem.
Potem pa samo še uživat in dober tek!

0
Feed

Oddajte komentar