Kamutov šmorn

Sestavine

 

130 g khorosan (kamutove) moke
1 žlica vanilijevih proteinov ali shake-a (lahko izpustiš in povečaš količino moke)
1 žlica kokosovega sladkorja + 1 žlica navadnega sladkorja
Ščep himalajske soli
1 ravna žlička vinskega kamna
Cimet po okusu
1 jajce
75 g radenske
160 g rastlinskega mleka – jaz sem uporabila mandelj-kokos
Brusnice namočene v rumu – količina po želji
 

Dodatek: marmelada z okusom breskve ali kivija

Priprava

 

Brusnice namočimo v rumu.
Ločimo rumenjak in beljak. Rumenjaku dodamo kokosov in navaden sladkor ter miksamo 2 minuti. Nato dodamo vse suhe sestavine, prelijemo z radensko in zmešamo.
Dodamo še mleko in dobro premešamo.
Nazadnje vmešamo stepen beljak in brusnice ter pustimo, da masa počiva vsaj 30-45 minut.

 

Spečemo v naoljeni ponvi, na vsaki strani nekaj minut in na manjšem ognju.

 

Proti koncu že v ponvi razdelimo na poljubne kose.
Serviramo, posujemo z nekaj sladkorja v prahu, dodamo nekaj marmelade z okusom breskve in nekaj listkov bazilike. Breskev in bazilika se odlično kombinirata.

0
Feed