Cheesecake brez sladkorja

Sestavine za piškotno dno: 
·        200g pepito keksov brez sladkorja

·        90g masla 

·        60g eritritola

SESTAVINE ZA KREMO:
·        4 jajca
·        600g kremnega sira
·        200g kisle smetane
·        80g bele čokolade Torras brez sladkorja
·        50g eritritola
·        1 žličko vanilijevega ekstrakta
·        150g narezanih jagod
DODATKI:
·      figova marmelada U&V
·        limetina lupinica
·        kokos
·        nastrgana bela čokolada Torras brez sladkorja
·        pekač za peko torte premera 23cm 

PRIPRAVA:
1.      Priprava piškotnega dna: Pepito kekse zdrobimo v multipraktiku, katerim naro dodamo eritritol in maslo sobne temperature. 

2.      Z rokami dobro pregnetemo, da se vse sestavine dobro povežejo med seboj.

3.      V pekač za torte premera 23cm nasipamo vse sestavine za piškotno dno in jih s pomočjo kozarca močno potisnemo ob dno.

4.      Pekač postavimo v predhodno segreto pečico na 180 stopinj za 10 minut.

5.      Priprava kreme: V veliko posodo dodamo kremni sir, sladko smetano, eritritol in stopljeno belo čokolado. Z ročnim mešalnikom ali metlico nato mešamo 2 minuti.

Nato ob počasnem miksanju dodajamo postopno eno po eno jajce in počasi mešamo še nekaj minut dokler ne dobimo res gladke mase.
Polovico mase sedaj zlijemo na pečemo in nekoliko ohlajeno piškotno dno, dodamo narezane jagode ter preostalo polovico mase. Nato pa vse skupaj postavimo nazaj v pečico za 50 minut na 160 stopinjah.
POZOR! Med peko večkrat preverite temperaturo pečice, saj se lahko cheesecake na preveliki temperturi preveč napihne in zato poči. Če se tora začne dvigovat, odprtie vrata pečice in s tem nekoliko ohladite pečico.
Ko je torta pečena jo ohladimo na sobno temperaturo in postavimo v hladilnik čez noč.
DEKORACIJA: Naslednji dan sledi dekoriranje torte. Uporabite lahko karkoli, sama sem tokrat dodala figovo marmelado, kokosov čips, belo čokolado in limetino lupinico za še več svežine.
 

0
Feed

Oddajte komentar