Azijska solata

Sestavine za solato:
200g eko svedrčkov iz fižola mungo in zlatih lanenih semen znamke Pegan
1/2 glave kitajskega zelja
1/4 glave radiča
1 sladki krompir
1 korenček
200g pečene hokaido buče
pest praženih mandljev
svež koriander ali peteršil
sol, poper
olivno olje
Preliv:
2 žlici sojine omake 
2 žlici sezamovega olja
4 žlice jabolčnega kisa
majhen kos ingverja (opcijsko)

Priprava:
1. Pod tekočo vodo operemo sladek krompir in hokaido bučo. Olupimo ju in krompir narežemo na tanke kolobarje podobne čipsu, bučo pa na majhne kocke (1cm x1cm).

2. Krompir in bučo razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pokapljamo z olivnim oljem ter solimo in popramo po okusu.

3. Pečemo na 200 stopinj okoli 20-30 minut.

4. V loncu zavremo večjo količino osoljene vode. V krop dodamo naše testenine in jih 7-8 minut samo namakamo v vreli vodi. Po 8 minutah testenine stresemo na cedilo, speremo s hladno vodo in dobro odcedimo.

5. Medtem, ko čakamo da se testenine za solato ohladijo pripravimo preostalo zelenjavo. Zelje, radič, koriander, por in korenček dobro speremo pod tekočo vodo.

6. Kitajsko zelje, radič in korenje narežemo na rezine, por pa na kolobarje. Koriander sesekljamo na čim majše koščke.

7. Narezano zelenjavo in ohlajene testenine stresemo v veliko solatno skledo. 

8. Dodamo še pečeno bučo, čips sladkega krompirja in sesekljane pražene mandlje.

9. PRELIV:  Pripravim ga tako, da ingver olupimo in drobno naribamo. Ingverju prilijemo še sojino omako, kis in sezamovo olje.

10. S pripravljenim  prelivom le še prelijemo sestavine v skledi.

11. Vse skupaj nežno premešamo, da se preliv enakomerno razporedi.

12. Pripravljeno solato serviramo v dve skledi, potrosimo s še več z nasekljanimi praženimi mandlji in svežim koriandrom oz. peteršiljem.

13. Potem pa samo še uživamo v lahkem kosilu. Pa dober tek!

 

0
Feed

Oddajte komentar