🌟RECEPT: Prosena kaša z jabolki 🌟

V sodobnem svetu, kjer se prehranjevalne trendi nenehno spreminjajo, klasika v obliki prosene kaše ostaja stalnica. Ne glede na to, ali jo pripravimo na tradicionalen način ali jo nadgradimo z dodatki, prosena kaša nas vedno znova navdušuje s svojo univerzalnostjo in prilagodljivostjo različnim okusom. 

Sestavine:

4 dl mleka (rastlinskega ali navadnega)

2 dl prosene kaša Kot doma 

1 ščepec soli

3 jabolka

2 jajci

1 žlica medu

1 žlička masla

Cimet in limonina lupinica (po okusu)

POSTOPEK:

Mleko pristavimo in ko zavre, ga osolimo. Vanj stresemo proseno kašo in jo kuhamo 15-20 minut. Kašo med kuhanjem večkrat premešamo. Ko je kuhana, jo ohladimo.

Medtem olupimo in naribamo jabolka ter jih zmešamo s cimetom, limoninim sokom in lupinico.

V dve posodi ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake stepemo z medom (ali sladkorjem) in zmehčanim maslom, beljake pa stepemo v trd sneg.

Ohlajeni kaši primešamo stepene rumenjake, nato pa še jabolka. Na koncu na rahlo primešamo beljakov sneg.

Zmes stresemo v namaščen podolgovat pekač. Narastek pečemo 25-30 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija.

Postrežemo toplo ali ohlajeno. Uživajte v okusu slastne prosene kaše z jabolki! 

0
Feed

Oddajte komentar