12.06.2025 od Natalija Govekar- 0 Komentarji
🌟RECEPT: Prosena kaša z jabolki 🌟
V sodobnem svetu, kjer se prehranjevalne trendi nenehno spreminjajo, klasika v obliki prosene kaše ostaja stalnica. Ne glede na to, ali jo pripravimo na tradicionalen način ali jo nadgradimo z dodatki, prosena kaša nas vedno znova navdušuje s svojo univerzalnostjo in prilagodljivostjo različnim okusom.
Sestavine:
4 dl mleka (rastlinskega ali navadnega)
1 ščepec soli
3 jabolka
2 jajci
1 žlica medu
1 žlička masla
Cimet in limonina lupinica (po okusu)
POSTOPEK:
Mleko pristavimo in ko zavre, ga osolimo. Vanj stresemo proseno kašo in jo kuhamo 15-20 minut. Kašo med kuhanjem večkrat premešamo. Ko je kuhana, jo ohladimo.
Medtem olupimo in naribamo jabolka ter jih zmešamo s cimetom, limoninim sokom in lupinico.
V dve posodi ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake stepemo z medom (ali sladkorjem) in zmehčanim maslom, beljake pa stepemo v trd sneg.
Ohlajeni kaši primešamo stepene rumenjake, nato pa še jabolka. Na koncu na rahlo primešamo beljakov sneg.
Zmes stresemo v namaščen podolgovat pekač. Narastek pečemo 25-30 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija.
Postrežemo toplo ali ohlajeno. Uživajte v okusu slastne prosene kaše z jabolki!
Komentarji
Oddajte komentar