Trgovina Gušt

PRI ENKRATNEM NAKUPU NAD 50€, VAM KRIJEMO STROŠKE DOSTAVE!

Zmes za kruh brez glutena 700g Soel

Na zalogi

4,39 €

Količina -
Only {stock} left in stock
+

Sestavine: Koruzni škrob, krompirjev škrob, riževa moka, koruzna moka, sladkor, rižev škrob, bambusove vlaknine, jedilna sol, gostili: guar gumi, hidroksipropilmetil celuloza. Navodila za uporabo: V 350 g zmesi dodamo 35 ml olja, 18 g kvasa in 220 – 240 ml vode. Maso mešamo, da dobimo gladko testo. Oblikovano testo položimo v namaščen ali s peki papirjem obložen pekač (približne dimenzije pekača: 250 mm x 10 mm x 80 mm). Oblikovano testo v pekaču pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati na sobni temperaturi 55 – 65 minut, oziroma dokler testo ne doseže vsaj dvojnega volumna. Pekač z vzhajanim testom položimo v predhodno segreto pečico na 210 – 230°C in pečemo 25 – 30 minut. Za lepšo skorjo testo pred peko narahlo premažemo z oljem ali pa v pečico postavimo z vodo napolnjeno ognjevarno posodo. Po končani peki vzamemo kruh iz pekača in ga primerno ohladimo. Priporočamo, da se kruh reže šele, ko je ohlajen.