Pražene bučnice slane 200g
Odlična izbira – za »grickat nekaj slanega«, pa vendar domačega
Ko to podarite, zagotovo sledi – »Ohoo, s kmetije, to pa mora bit dobro!«
Oljne buče tradicionalno pridelujemo. Pravzaprav so bile del našega otroštva.
Spomini nanje se vežejo na zgodnjo pomlad, ko smo semena s kalčkom
previdno polagali v zemljo, na poletje, ko smo jih vsi družno okopavali in ko
nam je stari oče iz votlih zelenih stebel izdeloval »inštrumente« in do jeseni, ko
smo vedno znova imeli občutek, da v tistem mrazu ni in ni bilo konca dela z
njimi.
Jah, del opravil pa še dandanes opravimo ročno – okopavamo in odstranjujemo
plevel. To ni lahko delo, je pa lepo, ker se družimo . . . Tudi po 12 »vkapačev«
nas je na njivi.
Razkrivamo še tole. . . Pražimo jih na nižji temperaturi, v izogib pregretju oz.
padcu kvalitete.
In še sestavini:
Bučna semena (doma pridelana, doma pečena)
Jedilna morska sol (slovenska)