PRI ENKRATNEM NAKUPU NAD 50€, VAM KRIJEMO STROŠKE DOSTAVE!

Nerafinirano kakavovo maslo 200g Afrotera

Na zalogi

8,50 €

Količina -
Only {stock} left in stock
+

Opis izdelka

Naše 100% nerafinirano kakavovo maslo se pridobiva s stiskanjem organsko pridelanih fermentiranih kakavovih zrn v Gani. Strdi se pri temperaturi pod 35°C.

Kakavova zrna niso pražena niti alkalizirana, so sušena na soncu in so tako presna. To kakavovo maslo ni rafinirano, deodorizirano, kar pomeni da ohranja čudovit vonj po čokoladi.

Obstaja veliko načinov za uporabo nerafiniranega kakavovega masla za prehranske in kozmetične namene. Najbolj pogosto pa se ga uporablja za pripravo čokolad ter doma izdelanih mil in hranilnih ter vlažilnih krem za telo. Odlično vlaži, nahrani in regenerira kožo. Dobro se obnese tudi pri masažah in za vlaženje kože po sončenju. Topljivo je pri telesni temperaturi, zato se z lahkoto nanaša na kožo in se hitro absorbira. Kakav tudi pozitivno vpliva na razpoloženje in vitalnost.

Iz Afrotera karitejevega masla in kakavovega masla lahko pripravimo tudi odlično kakavovo-karitejevo ploščico tako, da obe masli raztopimo, dodamo nekaj kapljic priljubljenih eteričnih olj, vlijemo v modelček in postavimo v hladilnik, da se strdi.

To kakavovo maslo pridelujejo mali pridelovalci in kakav jim predstavlja glavni vir prihodka družin. Kakav prodajajo zadrugi, ki igrajo vlogo posrednikov in prodajalcev kakavovega masla na tuje tržišče.

Sestavine:

100% nerafinirano kakavovo maslo iz zrn kakavovca (Theobroma Cacao)

Poreklo:

Gana

Shranjevanje:

Izdelek je potrebno hraniti v zaprti embalaži na hladnem, v suhem in temnem prostoru.

Hranilna vrednost na 100 g:

Energijska vrednost 3650 kJ / 896 kcal

Maščobe 99.4 g, od tega nasičene 65.2 g

Ogljikovi hidrati 0.3 g, od tega sladkorji 0 g

Beljakovine 0.3 g