Na farmi El Morito se poslužujejo posebne obdelave, ki jih razlikujejo od
ostalih. Vso delo namreč opravijo ročno brez uporabe kemijskih
sredstev vse z enim ciljem ohraniti kvaliteto tal na najvišjem nivoju, kot
tudi skrb za varstvo naravnih virov vode ter flore in favne. Na farmi El
Morito gojijo številne sorte arabike, vedno pa dajejo prednost tistim, ki
se bolje prilagodijo podnebnim razmeram. Sorte, ki jih farma goji so
Pache, San Ramon, Catuaí, Bourbon, Maragogipe, Pacamara, Maracatu
itd.
Žetev je eden od najpomembnejših korakov v procesu proizvodnje kave.
Na farmi El Morito rastejo kavovci v naravni senčni legi pod drevesi.
Obiranje in procesiranje je eno od najpomembnejših korakov na poti
kave od zrna do skodelice. Farma je znana tudi po eksperimentalnih
fermentacijah, ki jih zahtevajo novi trendi butičnih visokokakovostnih
kav.
Nagrade:
- Cup of Excellence® 2013 - 2. mesto
- Cup of Excellence® 2014 - 3. mesto
- Cup of Excellence® 2015 - 1. mesto