PRI ENKRATNEM NAKUPU NAD 50€, VAM KRIJEMO STROŠKE DOSTAVE!

Eko svedrčki brez glutena ajda in lan 250g Pegan

Na zalogi

3,70 €

Količina -
Na zalogi je samo še {stock}
+
Ajda je pravo superživilo, tako po hranilni, kot tudi po uporabni vrednosti. Je nepogrešljiva v vegetarijanski prehrani. Bogata je z esencialnimi aminokislinami, vitamini, minerali in fl avonoidi, ki delujejo kot antioksidanti. Vsebuje malo mašcob, od tega predvsem kakovostne nenasičene mašcobne kisline. Je vir vlaknin, ki so nujno potrebne za urejeno prebavo in za dolg občutek sitosti. Ajda ni žito in ne vsebuje glutena, zato je v prehrani odlično nadomestilo žitaricam in je primerna tudi za ljudi, občutljive na gluten.

Laneno seme je bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, med katere spada tudi alfa-linolenska kislina. To organizem nujno potrebuje za normalno delovanje, a je sam ne more proizvesti. Odlikuje ga tudi vsebnost beljakovin, mineralov in vitaminov. Poznamo ga predvsem po učinku na urejeno prebavo, kar ni presenetljivo, saj vsebuje izjemen zalogaj rastlinskih vlaknin in balastnih snovi. Zaradi sluzi, ki je v lupini, deluje rahlo odvajalno.

Sestavine:
75 % ajdove moke*, 25 % moke iz zlatih lanenih semen*. (*Iz kontrolirane ekološke pridelave.)

Način uporabe:
Približno dva litra slane vode zavrite in potem odstavite. V vodo stresite vsebino vrečke in pustite stati 4 minute, tako da bodo testenine kuhane a še vedno čvrste. Pazite, da se ne razkuhajo.

Čas kuhanja:
4 minute