PRI ENKRATNEM NAKUPU NAD 50€, VAM KRIJEMO STROŠKE DOSTAVE!

Eko šetraj 25g Taračinga

Na zalogi

1,95 €

Količina -
Na zalogi je samo še {stock}
+

Šetraj krepi spolno moč, pomaga pri želodčnih in črevesnih krčih ter uravnava prebavo. Njegovo pozitivno delovanje je bilo ugotovljeno tudi pri jetrnih in žolčnih boleznih ter pri sladkorni bolezni.

Šetraj dodajamo solatam, kot so paradižnikova, fižolova, krompirjeva, pa tudi različnim enolončnicam, stročnicam, gobovim jedem, ribam, perutnini …Kadar uporabljamo šetraj le v kombinaciji z zelenjavo, moramo biti posebno pazljivi, saj ima zelo močan okus.

Uporaba šetraja v obliki čaja:

Pri nas je o šetraju veliko napisal že pater Simon Ašič. Čaj zdravi driske, ki nastajajo zaradi gnilobnega vrenja, pomaga pri črevesnih in želodčnih krčih, napenjanju ter draženju na bruhanje. Poparke vedno pijemo neoslajene. Ljudsko izročilo omenja šetraj tudi zoper gliste, pri jeternih in žolčnih boleznih. Blaži tudi krče v trebuhu, pospešuje prebavo in zdravi katarje. Zelo učinkovit je pri razjedah v ustih in vnetem grlu. Kadar se pojavijo manjše rane naredimo poparek 30g posušenih vršičkov stresemo v liter vode in čez 10 min precedimo. S tem pripravkom očistimo rane.

*začimba je ekološkega porekla.