18.03.2021 od Sandra, Mavrica Okusov 0 Komentarji
Kamutov šmorn
Sestavine
130 g Kamutove moke
1 žlica vanilijevih proteinov ali shake-a (lahko izpustiš in
povečaš količino moke)
1 žlica Kokosovega sladkorja + 1 žlica navadnega sladkorja
Ščep Himalajske soli
1 ravna žlička vinskega kamna
Cimet po okusu
1 jajce
75 g radenske
160 g rastlinskega mleka – jaz sem uporabila mandelj-kokos
Brusnice namočene v rumu – količina po želji
Dodatek: marmelada z okusom breskve ali
kivija
Priprava
Brusnice namočimo v rumu.
Ločimo rumenjak in beljak. Rumenjaku dodamo kokosov in navaden sladkor ter
miksamo 2 minuti. Nato dodamo vse suhe sestavine, prelijemo z radensko in
zmešamo.
Dodamo še mleko in dobro premešamo.
Nazadnje vmešamo stepen beljak in brusnice ter pustimo, da masa počiva vsaj
30-45 minut.
Spečemo v naoljeni ponvi, na vsaki strani
nekaj minut in na manjšem ognju.
Proti koncu že v ponvi razdelimo na
poljubne kose.
Serviramo, posujemo z nekaj sladkorja v prahu, dodamo nekaj marmelade z okusom
breskve in nekaj listkov bazilike. Breskev in bazilika se odlično kombinirata.
Komentarji
Oddajte komentar