Kamutov šmorn

Kamutov šmorn

Sestavine


130 g Kamutove moke

1 žlica vanilijevih proteinov ali shake-a (lahko izpustiš in
povečaš količino moke)

1 žlica Kokosovega sladkorja + 1 žlica navadnega sladkorja


Ščep Himalajske soli

1 ravna žlička vinskega kamna

Cimet po okusu

1 jajce

75 g radenske

160 g rastlinskega mleka – jaz sem uporabila mandelj-kokos

Brusnice namočene v rumu – količina po želji



Dodatek: marmelada z okusom breskve ali
kivija

Priprava


Brusnice namočimo v rumu.

Ločimo rumenjak in beljak. Rumenjaku dodamo kokosov in navaden sladkor ter
miksamo 2 minuti. Nato dodamo vse suhe sestavine, prelijemo z radensko in
zmešamo.

Dodamo še mleko in dobro premešamo.

Nazadnje vmešamo stepen beljak in brusnice ter pustimo, da masa počiva vsaj
30-45 minut.



Spečemo v naoljeni ponvi, na vsaki strani
nekaj minut in na manjšem ognju.



Proti koncu že v ponvi razdelimo na
poljubne kose.

Serviramo, posujemo z nekaj sladkorja v prahu, dodamo nekaj marmelade z okusom
breskve in nekaj listkov bazilike. Breskev in bazilika se odlično kombinirata.

0

Oddajte komentar